Atlas banka podnijela prijavu protiv bivših službenika

Dodajte komentar

Nakon što je troje građana Kolašina podnijelo krivične prijave protiv NN lica, zbog činjenice da su na njihova imena odobreni i isplaćeni krediti od strane Atlas banke filijala Kolašin, jučeje iz ODT-a Kolašin potvrđeno da je i sama Atlas banka tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu potiv troje svojih doskorašnjih službenika iz kolašinske poslovnice.

Krivične prijave su podnesene zbog osnovane sumnje da su, bivši zaposleni, njih troje, počinili krivično djelo zaloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Kako je saopšteno „Danu” iz tužilaštva, krivična prijava je podnesena protiv D.R., L.B. i M.M.

Krivičnu prijavu je proslijedilo specijalno državno tužilaštvo, a postupak je u toku – saopštili su iz ODT-a Kolašina, dodajući da se sada radi o 11 građana Kolašina koji su podnijeli krivične prijave protiv NN lica.

Na pitanje o koliko novca se radi, iz tužilštva nijesu mogli da daju informacije.

Inače, cijela situacija u toj banci je poznata među građanima Kolašina kao „afera Atlas“, jer je čitava postava filijale zamijenjena prije par mjeseci, došli su novi službenici koji uporno tvrde da su „kolege na odmoru“ ili „na seminaru“ dok iz uprave te banke ne žele da komentarišu.

Nedavno se jedna Kolašinka obratila „Danu”, želeći da ostane anonimna, tvrdeći da su baš u toj poslovnici podigli kredit na njeno ime u iznosu od 10 hiljada eura. Takođe, kako je kazala, na njenom žiro računu odobren je i dozvoljeni minus koji ona nikada nije koristila, ali nedavno kada joj je legla uplata sredstava na račun banka je „skinula“ oko 200 eura, kako bi naplatila minus. Ona još uvijek nije podnijela krivičnu prijavu ali će, kako je kazala, ovih dana morati to da učini kako bi se zaštitila, posebno imajući u vidu da iz banke odbijaju da joj daju na uvid kopije kreditne dokumentacije kao i zahtjev za dozvoljeni minus, koji, kako ističe, niti je tražila niti koristila.

U kolašinskoj poslovnici Atlas banke, za sada niko nije bio voljan da zvanično govori dok se ne krene u sudski postupak.

Prvi slučaj zloupotrebe službenog položaja otkriven je još ljetos, kada je jedna penzionerka pokušala da podigne kredit i tada saznala da je na njeno ime već podignut kredit u iznosu od 25 hiljada eura, nakon čega je otkriveno još slučajeva zloupotrebe.

Izvor: Dan

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *