Zašto i vi treba da nosite jednostavnu garderobu kao uspješni

Dodajte komentar

Sve je veći svjetski trend nošenje jednobojne, svedene garderobe, naročito kad je riječ o poznatim i uspješnim ljudima kao što su Steve Jobs, Mark Zuckerberg, čak i Einstein. O tome se oglasio i Enterpreneur iznoseći zašto je to odličan potez.

Štedi mentalnu energiju

Prvenstveno svako jutro gubite minimum 10 minuta u odluci i probavanju šta ćete toga dana obući na posao. Umjesto toga to vrijeme ste mogli da posvetite poslovnim odlukama ili radu na sebi. Budite produktivni umjesto da se trudite da ostavite dobar utisak na druge. Ujutro imate najviše fokusa i kreativnosti, ne trošite ga uzalud, na glavobolje ispred ormana.

Štedi vrijeme

Da biste imali pun orman treba da idete u šoping, uparujete garderobu i pratite modne trendove. Mnogo vremena ćete potrošiti na obilaske radnji i njihove ponude. Takođe, moraćete da isprobavate sve te modele i uparujete sa onim što imate kod kuće.

Dobićete više prostora od uklanjanja ormana

Istraživanja kažu da prosječna osoba nosi samo 20 posto odjeće iz svog garderobera. Ukoliko biste ga izbacili imali biste više prostora za neke druge stvari u svojoj kući. Sa dodatnim prostorom možete napraviti bezbroj lijepih i korisnih stvari.

Postaje vaš zaštitni znak

Kada pomislite na na Steve Jobsa pomislite na osobu u crnoj rolci i farmerkama, slično je i sa osnivačem društvene mreže Facebook. Nađite svoj prepoznatljiv stajling po kome će vas drugi pamtiti. Vaš izgled ne mora biti potpuno opušten ili ne mora biti po bilo kom pravilu. Treba da nosite nešto kulturno što vam odgovara i u čemu se osjećate prijatno. Ukoliko želite u kancelariji uvjek možete imati dio u kojem će vam stajati posebno odijelo za sastanke.

Štedi novac

Ukoliko planirate da postanete ozbiljni u svom poslu vjerovatno ćete svaki cent ulagati u isti. I sami znate koliko novca trošite na odijelo koje brzo izađe iz mode. Takođe morate da izdvajate dodatni aksesoar za njega i da kupujete razne stvari drugih boja kako biste mogli sve da uklopite.

U prilog tome, pogledajte kako izgleda ormar direktora Facebooka a čiju fotografiju je objavio na svom profilu.

Untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizlife, B92

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *