Jeste li znali da Facebook Messenger može i ovo?

Dodajte komentar

Voljeli je ili ne, Facebookova aplikacija za brbljanje prebacila je nedavno 800 miliona aktivnih korisnika mjesečno. Evo nekoliko savjeta kako ju pametnije koristiti:1. Postoji samostalno web odredište za Messenger
Za razliku od dvije aplikacije (za Facebook i Messenger), postojanje dva zasebna web odredišta ima rezona. Na primjer, možete nastaviti brbljati s prijateljima na poslu, a da vam pritom ne odvlači pažnju gomila objava, videa i drugih sadržaja na News Feedu.

2. Ne treba vam Facebook kako bi koristili Messenger
Ako imate telefonski broj, možete koristiti Messenger i bez korisničkog računa na Facebooku. Morate preuzeti aplikaciju i odabrati opciju ‘Not on Facebook?’ te se registrovati.

3. Zabilježite grupni razgovor za lakši pristup
Pričate li s istom grupom ljudi cijelo vrijeme, možete sačuvati taj razgovor kako ne bi morali skrolovati stalno u potrazi za njim. Kliknite na Groups pri dnu aplikacije i vidjećete dugme Pin u gornjem lijevom uglu. Možete odabrati koji razgovor želite dodati i dodijeliti mu naziv. Takođe, možete dodati fotografiju koja će služiti kao avatar grupe ako kliknete na dugme za kameru.

4. Stišajte obavještenja
Pojedine razgovore možete stišati kliknete li na naziv pri vrhu poruke. Pojaviće se padajući meni, u kojem morate odabrati Notifications i odabrati vrijeme trajanja stišavanja, poput 15 minuta, jednog sata, osam sati, 24 sata ili trajno, dok ih ponovo ne uključite. A možete isključiti obavještenja u potpunosti.

5. Podijelite fotografije odmah koristeći prepoznavanje lica
Opcija Photo Magic koristi prepoznavanje lica kako bi olakšala slanje fotografija. Dok je uključena, aplikacija će vas obavijestiti kad preopzna novu fotografiju s prijateljicom ili prijateljem. Kako bi je uključili, kliknite sličicu točkića pri dnu desno kako bi pristupili podešavanjima, odaberite Photos & Media, pa zatim Photo Magic i uključite je, piše.

Izvor: Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *