Bivši radnici KTGT-a: Formiranje radne grupe nedovoljno za prekid štrajka

Dodajte komentar
Bivši radnici Kontejnerskog terminala i generalnog tereta kazali su da neće prekinuti sa protestom i štrajkom, iako su pozdravili inicijativu Ministarstva rada i socijalnog staranja o formiranju radne grupe, saopšteno je iz Građanskog pokreta otpora GPO.

Izuzetno je značajno što predlažete da se u radnoj grupi okupe predstavniici vašeg ministarstva, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Uprave za inspekcijske poslove, i predstavnik AD “Kontejnerski terminal i generalni teret Bar”, sada AD Port of Adria”, naveli su u pismu upućenom ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević.

Ipak, kako ističu, to nije dovoljno da prekinu štrajk glađu, jer je u ovom slučaju izvjesno samo formiranje radne grupe.

U Crnoj Gori, opšte je poznato, ukoliko ne želite riješiti problem formirate radnu grupu. Mi smo spremni da prekinemo štrajk ukoliko od Vas, u dopisu, dobijemo garanciju da će te, pored rada u radnoj grupi,  preuzeti odgovornost da preko nadležnih organa utvrdie tačan obim kršenja zakona, ko ga je kršio i iskoristite zakonska sredstva i uticaj da kompanija „Port of Adria“ isplati ono što su po zakonu bili dužni da učine”, kazali su oni.

U tom slučaju, kako navode, spremni su da se odazovu na sve sastanke koji bi se održali u organizaciji Ministarstva.

Molimo Vas da nam pomognete da izađemo iz ove neprijatne situacije u koju se nalazi vaše ministarstvo, a naročito bivši radnici koji se nalaze u lošem zdravstvenom stanju usljed štrajka glađu u ekstremno hladnim uslovima”, apelovali su oni.

Bivši radnici KTGT-a podsjećaju da će se sjutra u 12 časova ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja održati javna rasprava, koja je, kako kažu, prilika za Ministarstvo da iznesu svoje stavove i obrazlože zašto nijesu spremni da ih podrže  do kraja u prevazilaženju ovog problema.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *