Goldman Sachs u Meksiko ulaže 124 milijardi dolara

Dodajte komentar

Goldman Sachs Group Inc se udružio s meksičkom konsultantskom kompanijom Ainda kako bi zajedno ulagali u energetske i infrastrukturne projekte u Meksiku.

 Goldmanov Merchant Banking odsjek je u decembru potpisao ugovor s Aindom prema kojem će “identifikovati, istražiti i zajedno ulagati,” piše u prijavi o hartijama od vrijednosti koju će podnijeti danas, piše Reuters.

Ainda će u projekte s Goldmanom uložiti do 1,15 milijardi dolara. Zajedničko ulaganje će biti vrijedno najmanje 100 miliona dolara po projektu i obuhvatiti naftu i gas, proizvodnju energije, promet i sektore vodene infrastrukture.

Goldman će platiti najmanje 50 posto ukupnog iznosa zajedničkih projekata, rekao je izvor.

Meksiko je počeo tražiti veću ulogu privatnih ulagača u infrastrukturu i energetske projekte, jer je vladu pogodio pade cijena nafte i proizvodnje.
Ministarstvo finansija je u septembru predstavilo osnivanje fonda kojemu je cilj privlačenje privatnih ulagača u energetske projekte.
Goldman je prikupio preko 124 milijarde dolara za ulaganja u korporativni, nekretninski i infrastrukturni sektor.
Ainda planira prikupiti 21 milijardu pezosa (1,15 milijardi dolara) putem javne ponude sertifikata za projekt ulaganja u energetsku infrastrukturu. Ponuda se očekuje krajem februara ili početkom marta.
Izvor: Banka
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *