Slike Sanje Raonić u prostoru za umjetnost Societe Generale banke Montenegro

Dodajte komentar

Akademska slikarka Sanja Raonić predstavila se ciklusom slika u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro.

Raonić je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Dragana Karadžića. Prvu samostalnu izložbu je imala 2000. godine, a od 2002. godine je redovan član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

„Ponekad na prelazu između crteža i kolaža, često u kombinovanoj tehnici, ponegdje kao ulja na platnu, radovi nose elemente modnog skeča i klasičnog portreta, vješto brišu granicu između modernog i iskonskog, spajaju bogati, raznovrsni kolorit i naraciju, dajući novu dimenziju kompoziciji. Rukopis je sasvim nov, ovovremen, autentičan i ličan“, navodi Vanja Lazović u predgovoru kataloga slika Sanje Raonić.

Podsjetimo, projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe.

Banka će i dalje nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *