Najbolji i najgori svjetski hoteli 2015. godine

Dodajte komentar

Stručnjaci iz različitih turističkih organizacija posjetili su hotele koji sebe svrstavaju u kategoriju luksuznih, i donijeli su svoj sud o uslugama koje oni pružaju. Od 62 hotela koje su posjetili, mi ćemo sa vama podijeliti 10 najboljih i šest najgorih.

Dobri:

10. Gansevoort, Dominikana

Ovaj hotel je najviše hvaljen zbog svoje sjajne lokacije, visoko kvalitetnog smještaja i vrhunske usluge. Ako je sudeći po mišljenju stručnjaka, ovaj hotel definitivno treba da bude u opticaju za idući ljetnji odmor.

9. Six Senses, Douro dolina

Iako je nekada ovaj posjed zapravo bio vila, sada je dobio novi život zahvaljujući opsežnom procesu renoviranja. Ekskluzivni spa, izvrsni smještaj i marljivo osoblje ga čine veoma poželjnom destinacijom.

8. La Fiermontina, Puglia

Sa samo 16 soba i apartmana, ova vila iz 17.vijeka postala je ultra luksuzni hotel. Okružena maslinjacima i uređenim baštama, ova privatna destinacija je idealna za odmor koji ćete dugo pamtiti.

7. Sujan Rajmahal Palace, Džajpur

Ovaj posjed je i dan danas u posjedu Kraljevske porodice Džajpura, a nekada je bila njihova palata, koja odiše izobiljem i sada. Trenutno, ima petnaest apartmana i soba, pri čemu će novi dodaci uskoro biti izgrađeni.

6. Temple House, Čengdu

Sa ultramodernom estetikom dizajna, ovaj hotel će impresionirati svoje goste neuporedivo kvalitetnim smještajem, impresivnim gastronomskim iskustvom i pažljivim osobljem koje će ispuniti svaku vašu želju.

5. Reverie Saigon, Ho Ši Min Siti

Blistave boje, jaki dizajni i luksuzni detalji karakterišu ovaj vijetnamski raj. Njegov prefinjeni spa, prostrane sobe i fine opcije za obedovanje, posebno su privlačne gostima koji žele moderni i elegantni odmor, u luksuznom okruženju.

4. Villa Rene Lalique, Alsake

Sa samo šest apartmana, ovaj novi franucski posjed je idealan za one koji žele privatnost. S obzirom na to da je u posjedu kompanije koja se bavi dizajnima od kristala, Lalique, prefinjeni komadi su dio dekora unutrašnjosti ovog odmarališta. Ovo je posjed koji moraju posjetiti ljubitelji vina, jer se ovdje nalazi vinski podrum sa kolekcijom od 20.000 flaša.

3. Aman, Tokio

Ovaj hotel je već okarakterisan kao jedan od najboljih urbanih hotela svijeta, a nudi vam očaravajući pogled na Tokio i ima zaista sjajnu lokaciju. Predivni lobi ovog hotela ima baštu u zatvorenom prostoru, dok vam spa centar nudi tradicionalne japanske elemente.

2. Sant Francesc, Palma Majorka

Tradicionalni dizajn susrijeće se sa modernim luksuzom u ovoj renoviranoj vili iz 19.vijeka. Smještena u predivnom istorijskom gradu, ova lokacija za odmor okružena je high-fashion buticima, a njeno pažljivo osoblje i uprava, biće šlag na torti kada vidite predivni smještaj koji je u ponudi.

1. Mandarin Oriental – Marakeš

Sa trideset četiri prostrane i impresivne vile, smještene na posjedu od 50 hektara predivno uređene zemlje, spa centrom svjetske klase, nekoliko restorana i mirnom lokacijom, ovaj hotel dospio je na broj jedan na našoj listi. Možemo slobodno reći da on pruža besprekorno iskustvo.

Oni, ne toliko dobri:

Samo šest odmarališta i hotela dospjelo je na listu najgorih hotela, zbog svoje nikakve usluge i održavanja.

6. Lanesborough, London

5. Edition, Majami

4. Zaya Nurai, Abu Dabi

3. St Regis, Mumbaj

2. Shangri-La’s Le Touessrok, Mauricijus

1. Nobu, Manila

Luxlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *