Korisnici Apple uređaja u 2015. potrošili 20 milijardi dolara na aplikacije

Dodajte komentar

Korisnici Apple uređaja potrošili su prošle godine više od 20 milijardi dolara na kupovinu aplikacija u App Store-u, a za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika su oborili rekord s vrijednošću kupovina od 1,1 milijardi dolara, saopštio je američki tehnološki gigant.

Prvi dan Nove godine bio je najznačajniji u istoriji App Store, budući da su potrošači ostavili u prodavnici više od 144 miliona dolara u periodu od samo 24 sata.

Viši potredsjednik Apple koji sada vodi App Store, Filip Šiler, izjavio je da su kupci potrošili lani u toj prodavnici više od 20 milijardi dolara, što je duplo više nego 2013. godine.

Igre, kao što je Clash of Clans i plaćene video striming usluge poput Netflixa i Hulua su među najuspješnijim aplikacijama u 2015. godini.

“Uzbuđeni smo što korisnici kupuju i koriste naše softverske proizvode za uređaje poput iPhone, iPad, Mac. Zahvalni smo svim developerima koji su kreirali najinovativnije aplikacije na svijetu. Jedva čekamo da vidimo šta će nam donijeti 2016”, rekao je Šiler.

Međutim, kada se odbiju svi porezi i dugovi, App Store je tokom 2015. godine napravio “samo” šest milijardi dolara čistog profita. Apple je od lansiranja tog servisa 2008. godine do sada zaradio nevjerovatnih 40,3 milijarde dolara.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *