Možemo li očekivati jeftiniji internet i razgovore?

Dodajte komentar

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić očekuje da padnu cijene razgovora i interneta u ovoj godini.“Agencija usvaja revidirane regulatorne finansijske izvještaje i na osnovu njih obavezuje operatore da primijene cijene. Iako je rano govoriti o regulatornim mjerama za 2016. očekujem da sniženje bude približno ovogodišnjem. Već četvrtu godinu zaredom Agencija sprovodi projekat troškovnog i odvojenog računovodstva, koji obezbjeđuje da cijene usluga operatora sa značajnom tržišnom snagom budu troškovno orijentisane” objašnjava Sekulić u intervjuu Pobjedi.

Sekulić je kazao i na kom nivou su cijene kod nas u odnosu na region.

“Benčmarking analiza, koju Agencija radi za potrebe regulacije cijena operatora, pokazuje da su cijene lokalnih, međugradskih, međunarodnih i poziva ka mobilnim mrežama na nivou prosjeka regiona. Nakon posljednjeg smanjenja cijena ADSL paketa približavamo se cijenama sličnih paketa u pogledu brzine protoka u regionu. Cijene u fiksnoj telefoniji su na nivou prosjeka u EU, a niže su kod međugradskih i poziva ka mobilnim mrežama”, rekao je on.

Kako je dodao, prema podacima kojima raspolažu nema naznaka da operatori napuštaju osnovnu djelatnost, oni samo obogaćuju ponudu dopunskim djelatnostima, koje se uglavnom odnose na prodaju terminalne opreme.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *