5 stvari koje je pametnije kupiti nakon praznika

Dodajte komentar

Kupovina poklona za Božić i/ili Novu godinu tradicija je koje će se neki jako teško odreći, ali oni koji žele uštedjeti koju euro ne moraju dugo čekati.

Većina trgovaca nakon božićnih i novogodišnjih praznika sprema velike popuste na određenu vrstu robe koja može biti i do upola jeftinija nego što je bila desetak dana prije.

Ovo su neki od artikala i situacija o kojima valja razmisliti:

Odjeća i obuća

Najbolji dani za kupovinu nove odjeće svakako je odmah nakon Božića kada trgovci objese velike natpise u svoje izloge prodavnica.

Oprema za vježbanje

Prvi dan nove godine mnogo ljudi odabere za stvaranje novih i zdravijih navika, a oprema za vježbanje se tada može pronaći po povoljnijim cijenama.

Televizori

Cijene neizostavnog ‘stanovnika’ svakog dnevnog boravka svakim danom sve su niže, a januar je idealan mjesec za kupovinu novog uređaja.

Oprema za bebe

Roditelji znaju koliko uređaji i oprema za bebe može biti skupa. Ako kupujete za sebe ili planirate poklon za blisku osobu, u danima nakon Božića ne možete pogriješiti.

Budući pokloni

Oni koji razmišljaju unaprijed sigurno će iskoristiti priliku sezonskih popusta kako bi kupili poklon za neku buduću prigodu i na taj način uštedjeli. Drugi će pak isti kupiti u zadnji tren.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *