Dan pred glasanje Statisu stigla faktura od 1,4 miliona eura iz Budvanske rivijere

Dodajte komentar

Samo jedan radni dan pred glasanje za Aneks ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, koji Pozitivna Crna Gora uslovljava odricanjem investitora od prava na arbitražu, kompanija Adriatic properties, zakupac Svetog Stefana, suočila se sa novim vidom pritiska.Investitoru je, naime, stigla faktura od Budvanske rivijere na 1,44 miliona eura na ime razlike za plaćanje zakupnine kojim se obračunava razlika za neplaćanje fakture jer Aneks 1 po kome bi se obračunavao niži zakup, kako tvrde, još nije stupio na snagu, pišu Vikend novine.

Iako je investitor sa Vladom potpisao sporazum, zakočeni parlamentarni procesi ne prestaju da prave troškove bez mogućnosti stvaranja prihoda.

Ovaj potez, vrlo je jasno, taktički je odrađen sa željom da se investitor natjera da ne prihvati amandmane Pozitivne Crne Gore kojima se traži i da odustane od arbitraže. Vrlo jasno je rečeno odustajanjem od arbitraže platićete 1,44 miliona, pa vi vidite, pišu Dnevne novine.

Sasvim je jasno da nekom jako odgovara da se agonija nastavi i nikakav dogovor ne postigne.

Čini se da je hobotnica i dalje u moru sa kracima na obali.

Da nije tako, faktura je mogla biti poslata i u utorak, ili bilo koji drugi radni dan na kraju godine, kada je sasvim jasno šta će morati da bude plaćeno, a šta ne.

Aneks ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža Vlada je usvojila na sjednici 29. novembra 2012. godine, a ugovor o zakupu hotela zaključen je 31. januara 2007. godine.

Ovdje ima posla i za Tužioca

Onaj ko je poslao fakturu jasno govori da će investitor morati da plaća mnogo za ništa ako amandmani Pozitivne ne budu prihvaćeni. To „mnogo za ništa”, puni nečije džepove, što bi mogao da bude predmet istrage i Državnog tužioca jer čitava priča dobija veoma čudne momente. Čini se kao da neka budvanska hobotnica i dalje nije mrtva i da i dalje djeluje i pokušava da utiče i kreira buduće odluke.

Izvor: Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *