Prosječna plata u novembru iznosila 482 eura

Dodajte komentar

Prosječna zarada u novembru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 727 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 482 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.

U odnosu na oktobar prosječna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je zabilježila rast od 0,8 odsto. 

“Prosječna (neto) zarada u novembru ove u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila je rast od jedan odsto dok je u odnosu na prosječnu (neto) zaradu u 2014. godini takođe zabilježila rast od jedan odsto”, istakli sui z MONSTAT-a.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na zabilježile pad od 0,2 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od jedan odsto.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u novembru 2015. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (9,2 odsto), Prerađivačka industrija (5,2 odsto), Usluge smjestaja i ishrane (4,4 odsto), Poslovanje sa nekretninama (3,5 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (3,1 odsto), Građevinarstvo (3,1 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (2,8 odsto), Državna uprava i odbrana (1,2 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,8 odsto), Trgovina na veliko i malo (0,6 odsto), Obrazovanje (0,2 odsto).

Pad je zabilježen u sektorima: Ostale uslužne djelatnosti (osam odsto), Saobraćaj i skladištenje (5,7 odsto), Snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (4,3 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (4,1 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (3,9 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrola procesa uklanjanja otpada i sličnim aktivnosti (tri odsto), Informisanje i komunikacije (1,7 odsto) i Vađenje ruda i kamena (0,2 odsto).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *