Dostavio zahtjev za razrješenje: Milošević odlazi iz CBCG

Dodajte komentar

Viceguverner Centralne banke Crne Gore CBCG za kontrolu bankrarskog sistema, Velibor Milošević, dostavio je danas Skupštini zahtjev za razrješenje sa te funkcije.

On je kazao da je o namjeri podnošenja zahtjeva za razrješenje blagovremeno u pismenoj formi obavijestio Savjet CBCG.

Milošević, prema pisanjima medija, odlazi iz CBCG, jer je dobio ponudu u privatnom sektoru.

Prema Zakonu o CBCG, član Savjeta te institucije, koji traži da bude razrješen, mora o tome da u pisanoj formi obavijesti Savjet najmanje 60 dana prije podnošenja ostavke Skupštini.

Zakonom je definisano i da član Savjeta ne može biti član organa ili se zaposliti u banci, finansijskoj instituciji i drugom preduzeću čije poslovanje kontroliše CBCG godinu po prestanku funkcije.

Milošević je u CBCG došao u aprilu 2008. godine na predlog manje članice vladajuće koalicije, Socijaldemokratske partije SDP, jer joj je u podjeli vlasti pripala pozicija zamjenika generalnog direktora vrhovne monetarne institucije.

Usvajanjem novog Zakona o CBCG u julu 2008. godine uvedene su funkcije guvernera i dva viceguvernera. Milošević je u oktobru 2008. godine izabran za viceguvernera za kontrolu bankarskog sistema.

On je u periodu od 2001. do 2008. godine radio za Evropsku komisiju, Evropsku agenciju za rekonstrukciju, njemačku Bagr grupu i Kancelariju Programa UN za razvoj UNDP.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *