Najveća plata bila u Bepleru

Dodajte komentar

Najveća mjesečna bruto zarada u Crnoj Gori u ovoj godini, od oko 309,4 hiljade eura, što je 174,8 hiljada eura neto, isplaćena je u kompaniji Bepler i Džejkobson (Beppler & Jacobson) Montenegro, saznaju “Vijesti”.Iz Poreske uprave nedavno je saopšteno da je zarada isplaćena u hotelijerstvu i da su na nju uredno prijavljeni i plaćeni porezi i doprinosi od oko 134,6 hiljada eura. Isplata je, kako su objasnili, obavljena samo u jednom mjesecu, pa se može zaključiti da se ne radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja.

U okviru kompanije Bepler i Džejkobson Montenegro posluju hoteli Bjanka u Kolašinu i Avala u Budvi.

Bepler i Džejkobson Montenegro je podružnica istoimene londonske firme koja je u vlasništvu ruskog biznismen Igora Lazurenka, nakon što je početkom godine isplaćen akcijski udio, koji je u ovoj kompaniji preko svoje firme Kaldero trejd LTD imao biznismen Zoran Bećirović.

U londonskoj firmi 95 odsto akcija ima kompanija Leibson corporation LTD sa Britanskih Djevičanskih ostrva, koju kontroliše Lazurenko, dok pet odsto ima, takođe, njegova firma Belinda Capital LTD.

Kompanija Bepler i Džejkobson Montenegro je u 2014. godini imala prihod od 8.983.024 eura i dobit od 228.971 euro. Prema finansijskim iskazima za 2014, akumulirani gubitak firme iznosi 4.882.342 eura.

Prema podacima PU, zaključno sa avgustom ove godine najveća bruto zarada u Crnoj Gori iznosila je 100 hiljada eura, što znači da je neko za mjesec zaradio 67 hiljada. Ta zarada je bila isplaćena u sektoru trgovina goriva na veliko.

U prošloj godini najveća bruto plata bila je 121,2 hiljade eura i isplaćena je u sektoru građevinskih projekata. Na nju su plaćene dažbine 52,17 hiljada eura, što znači da je neto plata bila 69,03 hiljade eura.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru ove godine, prema podacima Monstata, iznosila je 478 eura i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vrijedjela 807,7 eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *