Dodijeljene nagrade “Wild Beauty Award 2015”

Dodajte komentar
U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u utorak, održana je 11. dodjela godišnjih nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore “Wild Beauty Award 2015”.

Dobitnici “Wild Beauty Award 2015” su hotel Palmon Bay Hotel & Spa, restoran Ribarsko selo, plaža Ada Bojana, plažni bar Almara Beach, događaj Kotorski festival pozorišta za djecu i atrakcija Lipska pećina, a priznanja su dodijeljena i restoranu Oro, te događaju Tango kamp.

Kako je saopšteno iz NTO, koncept dodjele nagrada je značajno promijenjen i unaprijeđen.

“Smanjili smo broj kategorija u kojima se priznanja dodjeljuju i intenzivirali kriterijumsko praćenje kandidata kako bismo tokom cijele godine stimulisali takmičarski duh naših turističkih poslenika”, navodi se u saopštenju.

Dodijeljeno je ukupno šest priznanja i dvije pohvale za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2015. godini. Nagrade su dodjeljene u kategorijama hoteli, restorani, plaže, plažni barovi, događaji i atrakcije, a uručene su i skulpture i plakete “Lovćen” vanrednog profesora Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i redovnog profesora za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju Ane Matić.

Odluku o kategorijama i nagrađenima za 2015. godinu donijela je komisija formirana odlukom Ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića u sastavu državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma – predsjednik Predrag Jelušić i članovi prof. dr Rade Ratković sa Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, doc. dr Milena Jovićević sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, glavna i odgovorna urednica Radija Televizije Crne Gore Radojka Rutović, generalni menadžer Aman Resorts-a Kevin Bruk, direktor RLC Montenegro Rade Ljumović, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Adžić, kantautor Sergej Ćetković, direktor turističke agencije Explorer Luka Bulatović, glavna i odgovorna urednica časopisa za ugostiteljstvo i turizam “Cafe Montenegro” Sanja Golubović, Milan Bukarica iz Udruženja šefova kuhinje Crne Gore i menadžer u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Emil Kukalj.

Dodjeli prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pod čijim pokroviteljstvom se već 11 godina dodjeljuje priznanje, potrpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ambasadori i pripadnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma i kulturnog i javnog života.

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unapređenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *