Austrija: Ko je bacio 130 hiljada eura u Dunav?

Dodajte komentar
Do danas se ne zna ko je bacio veliki novac u Dunav prije dva dana. Prolaznici su tada obavijestili policiju o tom novcu i sakupljeno je 130 hiljada eura po obali i izvađeno iz vode.

Istražitelji iz Južne Austrije, javili su se da pomognu svojim kolegama iz Beča, da se riješi ova  zagonetka. Konkretno, oni su došli do prvih tragova porijekla novca. Zvaničan stav policije je da ‘postoje mogući odnosi tog novca sa istragom nekih lokalnih zločina’. Dakle, sumnja se da novac vodi porijeklo od nekih krivičnih djela.

Prema nekim dostupnim podacima, euri bačeni u Dunav bi mogli biti i iz slučajeva pranja novca iz sumnjivih fondova. Pravci sumnje vode do Balkana, moglo se čuti u policijskim izvorima.

U prvi momenat govorilo se da je riječ o falsifikatima, pa se nakon pregleda odustalo. Postoje i neka jednostavnija ljudska rješenja o porijeklu eura: ‘Ljudi su možda izgubili živce, te zato bacili novac u Dunav”, izjavio je jedan zvaničnik.

Uglavnom, slučaj uvijek stoji u mjestu. “Očekujemo dugotrajne istrage”, piše Kurier.

Iako sporo molbe su upućene prema bankama, koje bi mogle reći gdje postoje veće ili slične uplate. Govori se i da će, ukoliko vlasnik ne bude pronađen, novac biti podijeljen onima koji su prijavili slučaj i pomogli njegovo vađenje iz vode. Riječ je o slučajnom priolazniku koji je našao nekoliko pakovanja u apoenima po 500 eura, a zatim skočio u Dunav i izvadio veće količine novca iz vode.

Profitiraj.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *