Preko biznis planova do poboljšanja poslovnog ambijenta Podgorice

Dodajte komentar

Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici u proteklom periodu pokrenuo je niz aktivnosti koje će u značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju poslovnog ambijenta Glavnog grada, saopšteno je iz PG Biroa.

U okviru pomenutih aktivnosti, danas je organizovana prezentacija biznis planova koja je bila otvorena za sve zainteresovane građane.

Današnja odbrana biznis planova imala je i multimedijalni karakter, jer je predsjednik AIESEC-a, Miloš Sćepanović, svoju ideju branio preko Skype-a, direktnim uključenjem iz New Yorka.

Takođe, organizovano je takmičenje za najbolje biznis planove u dvije kategorije.

Prva kategorija su projekti koji su realizovani u saradnji sa Mrežom za poslovni razvoj, na čemu su organizatori iskazali posebnu zahvalnost Emini Kolarević, na partnerstvu u realizaciji projekata.

U toj kategoriji Biro će nagraditi dva biznis plana novčanom nagradom u iznosu 500,00 eura.

U drugom dijelu dana takmičila su se osam malih preduzeća za mjesto u budućem Biznis centru u kojem će im biti obezbijeđen besplatan prostor za poslovanje u trajanju od dvije godine, kao i besplatne računovodstvene usluge u trajanju od jedne godine.

Ono što je posebno zanimljivo, ističu oni, je da je sedam od pomenutih osam preduzeća koja učestvuju na takmičenju startup-ovi.

Oba takmičenja prati i ocjenjuje stručna i nezavisna komisija kojoj predsjedava suvlasnica računovodstvene agencije „Portas“, Dušica Roganović.

Članovi komisije su: saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Radivoje Drobnjak i finansisjki direktor kompanije „Montenegrobonus“, Rajka Petranović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *