EBRD u Crnu Goru ulaže 30 miliona

2 komentara

Evropska banka za obnovu i razvoj bi trebalo da za projekte koji će biti realizovani u Crnoj Gori u narednom periodu izdvoji oko 30 miliona eura.

EBRD će 10 miliona eura kapitala upotrijebiti za izgradnju novog distributivnog centra u Podgorici.Evropska banka je prije nedjelju dana potpisala sa kompanijom Voli ugovor o partnerstvu i tada je objavljeno da će distributivni centar biti izgrađen u cielju osnaživanja kompanije.

EBRD takođe razmatra i finansiranje izgradnje novog putničkog terminala na Aerodromu Tivat, proširenje manevarskih površina i rehabilitaciju i proširenje poletno-sletne staze.

Na sajtu EBRD-a se navodi da je Aerodrom postao „prepreka za razvoj turizma”, te da bi projekat povećao kapacitet putničkih terminala i obezbijedio dovoljan kapacitet za narednih 10 godina kao i poboljšanje kvaliteta usluga.

Oni očekuju da će projekat poboljšati sigurnosne standarde i postizanje u skladu sa preporukama Organizacije međunarodne civilne aviacije, promovisati uključivanja privatnog sektora u nevazduhoplovne komercijalne aktivnosti na Aerodromu Tivat i usvajanje međunarodno priznatih sertifikata.

Dan

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *