Montenegroairlines: Usvojili minus od 9,52 miliona

Dodajte komentar

Akcionari Montenegroerlajnza (MA) usvojili su na jučerašnjoj skupštini finansijski izvještaj za prošlu godinu koju su završili sa rekordnim minusom u poslovanju od 9,52 miliona eura.

Izvještaj još nije objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, iako je MA trebalo izvještaj da pošalje najkasnije do 31. marta.Akcionari juče nijesu birali članove odbora direktora i za to imaju rok od 30 dana. Razlog zbog kojega se još ne imenuju članovi odbora diektora je, kao u brojnim drugim preduzećima, političke prirode, odnosno zbog podjele SDP-a.

Trenutno je predsjednik odbora direktora Daliborka Pejović, dok su članovi Predrag Marković, Andrijana Vukotić, Almir Rebronja i Tufik Bojadžić. Tekuća godina je bila turbulentna za ovo preduzeće jer je kompaniju napustio izvršni direktor Živko Banjević. On je obavljao i poziciju kauntabl menadžera. Zahtjev za sporazuman raskid ugovora je podnio nakon problema sa pilotima kompanije. Pet pilota je napustilo kompaniju u septembru, nezadovoljni platama i odnosom rukovodstva prema njima.

Montenegroerlajnz je u prvih pola godine, prema riječima Banjevića, imao 6,5 miliona minusa, što znači da je za vrijeme predsjedavanja Pejović bordom kompanija napravila 16 miliona minusa. Sa tih 16 miliona ukupan minus kompanije je skoro 60 miliona eura. Tačni podaci se ne mogu dobiti jer MA nije objavio izvještaj za prošlu godinu.

Skoro stopostotni vlasnik MA je Vlada, čiji je kapital na jučerašnjoj skupštini zastupao pomoćnik ministra saobraćaja Nebojša Krstajić.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *