Societe Generale banka Montenegro dobitnik nagrade za korporativnu filantropiju

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro bila je dobitnik specijalnog priznanja za doprinos inkluzivnom obrazovanju 2011. godine, 2012. dobila je nagradu za doprinos na nacionalnom nivou, a sada je nagrađena i specijalnim priznanjem za korporativnu filantropiju.Na svečanoj ceremoniji u petak, 4. decembra, potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović uručila je nagradu direktoru Divizije resursa Banke Marini Banović.

“Godina 2015. je za Societe Generale banku u Crnoj Gori  još jedna godina obilježena prestižnim nagradama-proglašeni smo najboljom bankom u Crnoj Gori, od dva renomirana međunarodna magazina The Banker i Euromoney. To da smo dobri bankari, to smo manje više znali, dok priznanje Iskra u oblasti društveno odgovornog odnosa prema zajednici, do kojeg izuzetno držimo, a za koje nijesmo  specijalizovani, za nas ima poseban značaj jer predstavlja potvrdu  da i na tom polju držimo dobar pravac”, kazala je Banović.

Ona je izrazila posebno zadovoljstvo nagradom i dodala da će banka nastaviti da i dalje pruža podršku zajednici u kojoj posluje.

Kako je saopšteno iz te banke, u 2015. godini, u društveno odgovornom poslovanju, banka je posebnu pažnju posvetila podršci zdravstvenom sistemu, inkluzivnom obrazovanju, kulturi i zaštiti životne sredine, pri čemu su svoj doprinos, volonterskim akcijama, dali i zaposleni u banci.

“Medicinska oprema, u vrijednosti od po 10.000 eura, za Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica, poboljšaće praćenje razvoja ploda tokom trudnoće, kao i ginekološku dijagnostiku i prevenciju raka grlića materice. Institutu za bolesti djece donirana je infuziona pumpa za preciznu isporuku anestezije tokom operacija djece. Oko 40 zaposlenih je učestvovalo u dobrovoljnom davanju krvi kao dio akcije podizanja svijesti o značaju i važnosti ove aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Poseban doprinos dali su i inkluzivnom obrazovanju.

“Donirali smo specijalizovanu opremu za djecu sa smetnjama vida koja pohađaju četiri osnovne škole u Crnoj Gori.  Svim osnovnim školama poklonjeni su priručnici za unapređenje nastave sa djecom sa autizmom kao i sa talentovanim i darovitim učenicima. Zaposleni Banke su kroz akciju “Pokloni knjigu”, prikupili oko 360 knjiga i poklonili ih OŠ “Vukašin Radunović” u Beranama”, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, banka podržava i razvoj kulture.

“Ponosni je sponzor Crnogorskog narodnog  pozorišta i u sezoni 2015/2016, kao i aktivnosti Francuskog kulturnog centra u 2015. U svom Prostoru za umjetnost do sada je omogućila pet izložbi za mlade akademske umjetnike”.

Nedavno su organizovali i predavanje na temu “Rizici u elektronskom poslovanju i mehanizmi zaštite u internet bankarstvu”, a kako su najavili, do kraja 2015. godine će nastaviti sa svojim društveno odgovornim aktivnostima u skladu sa potrebama i prioritetima zajednice u kojoj posluje.

U narednoj godini, kazali su, posebna pažnja biće usmjerena na obrazovanje i kulturu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *