Investitori moraju imati sigurnost da će naplatiti potraživanja

Dodajte komentar

Imperativno je da svi investitori imaju sigurnost naplate svojih potraživanja, poručeno je na sastanku ministra finansija Radoja Žugića, ambasadorke Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker i predsjednika Opštine Budva Srđe Popovića. Tema sastanka odnosila se na rješavanje pitanja izmirivanja obaveza Opštine Budva prema njemačkoj kompaniji WTE, sa kojom je zaključen ugovor o izgradnji i održavanju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji pomenute lokalne samouprave.

“Ukazujući na važnost uspješne realizacije navedenog projekta, a posebno apostrofirajući  činjenicu da se ozbiljnost države ogleda u odgovornom odnosu prema svim partnerima, ministar Žugić je ukazao na urgentnost potrebe obezbijeđivanja mehanizama koji će osigurati ispunjenje ugovorenih obaveza.  U tom smislu, oslanjanjući se na principe vladavine prava i jačanja pravne države, ministar Žugić je naglasio da je imperativno da svi investitori imaju sigurnost naplate svojih potraživanja”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Uvažavajući značaj očuvanja predvidljivog i sigurnog poslovnog ambijenta, Popović ukratko je upoznao sagovornike sa trenutnim stanjem lokalnih javnih finansija, i prenio spremnost opštine kojom upravlja da, u okviru svojih kapaciteta, iznađe najadekvatnije rješenje za otvorena pitanja, a koje bi bilo prihvatljivo za sve interesne strane.

“Imajući u vidu navedeno, dogovoreno je da se interakcije svih učesnika po ovom pitanju inteziviraju u što kraćem roku, kako bi se postigao kompromis i osigurao nesmetan nastavak saradnje”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *