Zbog fiktivnog kredita ostaje bez pola kuce

Dodajte komentar

Vukašin Labović iz Podgorice danas još jednom na ročištu pokušava da odbrani prodaju polovine kuće zbog kredita od 80.000 eura koji, kako kaže, nikada nije podigao od Ekos banke. Toj je banci dozvola oduzeta 28. marta 2003. godine.Labović je redakciji Pobjede kazao da, po papirima, dan kasnije 29. marta 2003. on i još nekoliko ljudi navodno podižu ukupno 500.000 eura kredita od Ekos banke i tako bivaju prevareni od tadašnjeg vlasnika Ekos banke i Svis osiguranja, njegovog prezimenjaka Ranka Labovića.

– Svi osim mene su, dodaje on, uspjeli da se spasu.

Počelo 2002.

Sve je počelo, priča Vukašin Labović, 2002. godine kada ga je Ranko Labović postavio za predsjednika borda direktora u Svis osiguranju, člana borđa u Montenegro osiguranju i još na mnogo funkcija.

– Tada sam mislio da se radi o povjerenju i nijesam ni pretpostavljao sa kim imam posla. U martu 2003. banka upada u probleme, a Labović me savjetuje da sa nekoliko njegovih prijatelja podnesemo zahtjev za kredit kako bi pokušao da spasilbanku, odnosno da uvjeri CBCG da banka radi. Nas 12 podnosimo zahtjev za kredit, ja na 80.000 eura, koje nikada nijesam podigao. U svim zahtjevima koje smo potpisali bila je i potvrda o prijemu novca, a on nam je kazao daje to samo formalnost – priča Labović i dodaje da mu je pola godine kasnije jedan od njih kazao da su prevareni.

– Nije dugo prošlo, stiže i zahtjev za vraćanje kredita. Nakon toga nam je odredio advokata da nas sve brani, objašnjavajući da je u pitanju greška. Povjerovao sam, ali sam kasnije počeo da uviđam da stvari nijesu baš takve kakve nam predstavlja i 2006. dajem ostavku u Svis osiguranju uz obrazloženje da vlasnik Ranko Labović traži od mene da perem novac – kaže Labović i dodaje da deset dana kasnije završava u bolnici, nakon čega nije obraćao pažnju na ovaj slučaj.

Nemoćan

– Kada mi se stanje malo popravilo uviđam iz papira da advokat ne pominje da ja nijesam podigao novac, otkazujem mu punomoćje i dajem novu adresu – kaže i ističe da ima papir sa potpisom Labovića da nije podigao novac, ali to ništa ne pomaže.

– Poslije otkazivanja punomoćja advokatu nijesam dobijao poziv za ročište, a u međuvremenu sam kupio kuću i prijavio advokatu. A u sudu, kako sam kasnije saznao, piše da je moja adresa nepoznata. Tek 2011. godine od advokata koji zastupa Ekos banku dobijam poziv i pitanje zašto se ne odazivam sudu. Kazao mi je da mi je kuća pod hipotekom i da se priprema prodaja zbog kredita kod Ekos banke – kaže Labović i dodaje da mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

– Uzeo sam advokata koji, ne znam zašto, nije dostavio sudu dokument da sam navodno podigao kredit od banke dan poslije oduzimanja dozvole za rad – objašnjava Labović. U međuvremenu, dodaje, njegova supruga je tužila njega i Ekos banku i nakon četiri godine dobila pravo na pola kuće.

– Drugu polovinu prodaju zbog kredita koji nijesam podigao – kaže Labović.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *