Prodaje lišće i snijeg – i dobro zarađuje

Dodajte komentar

Postoje osobe koje su jednostavno ljubitelji jeseni i vole sve što ona nosi sa sobom, a Kyle Waring pobrinuo se da ljubitelji ovog godišnjeg doba u svom posjedu imaju jedinstven jesenski suvenir.

Naime, Waring je pokrenuo stranicu ShipFoliage.com na kojoj prodaje autentično lišće iz Nove Engleske namjenjeno svima koji ne žive tamo. Svako ko odluči da kupi lišće moraće izdvojiti 19.99 dolara za tri lista.

“Svaki paket s tri lista ima balansirane boje. Jedan list je crven, drugi je žut, a treći zelen”, navodi se na njegovoj stranici. Tokom planinarenja Waring prikupi 200 listova, ali se samo 20 do 30 listova izdvaja za prodaju.

http://twitter.com/kylewaring/status/651554446657331200/photo/1

U 20 sati zaradio gotovo 1000 dolara
Kako bi lišće ostalo prezervirano Waring ga premazuje glicerinom. “Mislim da bi lišće trebalo da ostane očuvano pet godina, ali ne znam hoće li to biti tako s obzirom da sam tek počeo da radim ovaj posao”, rekao je za NBC.

Novopečeni poduzetnik navodi kako je u prvih 20 sati imao 50 narudžbi koje su mu donijele zaradu od gotovo 1000 dolara. 27-godišnjak ima stalan posao u marketinškoj kompaniji, ali ostaje mu dovoljno vremena da se bavi svojim novim poslom.

Ovo nije Waringov prvi posao koji uključuje stvari iz prirode. On je prošle godine ostvario svoj prvi veći profit nakon što je prodao skoro 320 kilograma snijega iz Bostona uz pomoć stranice ShipSnow, Yo.

Telegram

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *