U julu odobreno više kredita

Dodajte komentar

Banke su na kraju jula odobrile kredite od ukupno 2,41 milijardu eura, 1,1 odsto više nego u junu. Prema podacima Centralne banke CBCG, u odnosu na jul prošle godine, ukupno je odobreno 0,2 odsto više kredita.Odnos između kredita i depozita u julu je bio niži nego u istom mjesecu prošle godine kada i iznosio je 0,97 odsto, navodi se u novom Biltenu CBCG.

Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, 77,1 odsto.

Ukupni depoziti na kraju jula su na mjesečnom nivou porasli 3,1 odsto na oko 2,45 milijardi eura. U odnosu na isti mjesec prošle godine, depoziti bilježe rast od 13,2 odsto.

Oročeni depoziti činili su 51,7 odsto ukupnih, a oni po viđenju 48,2 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na escrow računu.

U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od jedne do tri godine, 50 odsto. Depoziti ročnosti od tri mjeseca do jedne godine činili su 37,5 odsto.

Ukupni depoziti stanovništva na kraju jula iznosili su oko 1,41 milijardu eura, što je 2,9 odsto više nego u junu, dok su u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasli 11,1 odsto.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva, oročeni su činili 59,8 odsto, a oni po viđenju 40,2 odsto.

aju jula odobrile kredite od ukupno 2,41 milijardu eura, 1,1 odsto više nego u junu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *