Uložite 400 dolara i krenite s “rudarenjem” Bitcoina

Dodajte komentar

Mnogi kompjuterski “entuzijasti” su složili posebne “mašine” kojima je jedini smisao postojanja takozvano rudarenje Bitcoina, ako ne znate kako sami napraviti računar za tu svrhu, stiglo je savršeno rješenje.

Dodatna zarada je, pogotovo u današnje vrijeme, svakome dobrodošla, Bitcoini su (još uvijek) poprilično dobra zarada, pod uslovom da imate dovoljno dobar hardver. Mudre glave su se, kao i uvijek, dosjetile koncepta koji bi mogao donijeti obostranu korist i kreatorima i onima koji će koristiti ovaj poseban“računar”. Radi se o kompaniji naziva “21” (https://21.co) koja je napravila prvi računar koje ima “nativni hardver i softver koji je napravljen da podržava Bitcoin protokol”.

Iz samog naziva “Bitcoin Computer” je zapravo sve jasno, ako namjeravate da krenete u “rudarenje” Bitcoina i zaradite “nešto sa strane”, onda je ovo gotovo pa savršeno rješenje za vas, s obzirom da ne morate da imate  nikakvo posebno informatičko (pred)znanje, ali zato morate imati 400 američkih dolara.

Da je riječ o vrlo ozbiljnom projektu i proizvodu dokazuju i imena kompanija koje su dale podršku, jer tu su između ostalih Cisco i Qualcomm, svoje “prste” u svemu ima i suosnivač PayPala Peter Thiel… Radi se o vrlo ultimativnom rješenju, koje se stavlja u pogon brzo i jednostavno, bez ikakve potrebe za kupovinom, nabavkom ili slaganjem bilo kakve dodatne komponente. Računar je baziran na Linux OS-u, tu je SD kartica kapaciteta 128GB, integrisani Bitcoin protokol i sve ostalo što je potrebno za “rudarenje”. Za sada se primaju prednarudžbe i to putem Amazona a isporuka se očekuje 16. novembra.

Stoga, ako ste namjeravali postati “rudar Bitcoina”, krenite na vrijeme. Za sada se računar za Bitcoin ne može platiti – Bitcioinom – ali iz kompanije su najavili kako će uskoro biti omogućena i takva opcija.

Izvor: Zimo

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *