Kinezi zainteresovani za energetiku i građevinu

Dodajte komentar

Agencija za promociju stranih investicija – MIPA potpisala je Memorandum o saradnji sa konzorcijumom kineskih kompanija The World Trade China (WTC). Delegacija predstavnika kineskih kompanija, koju čini konzorcijum WTC, posjetila je Crnu Goru u sklopu realizacije projekta Vlade Kine usmjerenog ka istraživanju novih tržišta pogodnih za ulaganje.

Memorandum o saradnji su u petak potpisali direktor MIPA-e Miloš Jovanović i predsjednik kineskog konzorcijuma WTC Tan Li.

The World Trade China predstavlja platformu za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju, koju je osnovala grupacija kineskih kompanija koje posluju u sektorima građevine, finansija, poljoprivrede, energetike i investicija.

Preko svojih predstavništava širom svijeta WTC ostvaruje direktnu saradnju sa institucijama država u koje ulaže, u cilju što kvalitetnije implementacije razvojnih projekata. Jedna od glavnih tačaka potpisanog Memoranduma je otvaranje takvog predstavništva i u Crnoj Gori.

MIPA je, kako se dodaje, iskoristila tu posjetu kako bi predstavila investicione potencijale Crne Gore, kao i podsticaje koje Vlada dodjeljuje stranim investitorima.

– Predstavnici WTC-a su zainteresovani za ulaganja u sektore energetike i građevine kazali su iz MIPA-e.

Pobjeda

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *