Instagram pokreće reklamiranje

Dodajte komentar

Instagram, besplatna platforma za obradu i deljenje fotografija na društvenim mrežama, lansirala je aplikaciju koja omogućava svim oglašivačima da sami kreiraju svoje reklamne kampanje i emituju ih grupi od preko 300 miliona korisnika.

Lansirani su i novi reklamni formati, kao što su fotografije u formatu portreta ili pejzaža. Video reklame su sada duže (traju 30 sekundi), a e-trgovcima će sada biti omogućeno direktno upućivanje web korisnika na kupovine.

Oglašivači će, takođe, moći voditi zajedničke kampanje na Instagramu i Facebooku. Instagram je najavio lansiranje reklamiranja u još oko 30 zemalja, a do kraja meseca, reklamiranje će biti uvedeno svuda u svijetu.

To je značajna stvar za Facebook, koji je kupio Instagram prije tri godine za skoro milijardu dolara, jer će na taj način proširiti izvore prihoda i neće biti zavisan samo od posjetioca te društvene mreže.

Prema istraživačkoj kompaniji eMarketer, Instagram bi mogao s novim servisom ove godine da ostvari prihod od 595 miliona dolara, odnosno od 2,81 milijardi dolara 2017. godine, što je više od 10 odsto reklamnih prihoda Facebooka.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *