Test koji vam pokazuje šta Facebook zaista zna o vama

Dodajte komentar

Ličnost svih nas se u većoj ili manjoj mjeri manifestuje i mijenja u zavisnosti od toga koliko smo svoj stvarni život “preselili” u virtualna prostranstva. Ovaj test će vam pokazati koliko je sve “ozbiljno”.

Naučnici sa Kembridž univerziteta razvili su web aplikaciju Apply Magic Sauce, koja ima samo jednu namjenu i zadatak – da procijeni vašu ličnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila.

Ne treba da učinite ništa, osim da se ulogujete na web putem vašeg Facebook profila i provjerite da li je ovo zaista test koji će vas (pr)ocijeniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, partnera, kolega na poslu… I to samo i isključivo na osnovu vaših “lajkova” koje ostavljate po Facebooku.

Britanski naučnici tvrde da su stvorili alat koji je u stanju da ponudi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo i da im je za to dovoljan vaš Facebook profil; otkriće vam koliko ste inteligentni, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stremljenja i preferencije…

Da li je test zaista toliko tačan kao što stručnjaci tvrde možete provjeriti i sami. U budućnosti bi, navode sa Kembridža, mogao, na primjer, da se koristi za predviđanje zločina koje namjeravaju da počine neki od korisnika, i slično…

Test se nalazi ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *