Optimizam vs. Pesimizam

Dodajte komentar

I optimizam i pesimizam su osjećanja koja vas ispunjavaju. Ali način na koji oni utiču na vaš život su veoma različiti. To su stavovi koji definišu cijelo naše postojanje.

Ukratko, vaš pesimizam ili optimizam je: način na koji tumačite prošlost, način na koji doživljavamo i vidimo sadašnjost i način na koji vidite budućnost.

Tu su i suprotnosti između optimizma i pesimizma i načini na koji oni utiču na vas:

Optimizam vam udiše život svakoga dana.

Pesimizam vas iscrpljuje.

Optimizam vam pomaže da preuzmete određene rizike.

Pesimizam igra na sigurno i nikad na postiže mnogo.

Optimizam poboljšava ljude oko vas.

Pesimizamih vuče dolje.

Optimizam inspiriše ljude da krenu ka velikim visinama.

Pesimizam destabilizuje ljude i vodi ih ka novim padovima.

Dakle, da li čovjek može jednostavno postati optimista? Može. Uvjek može sam da odabere način na koji će gledati život. Uvek možemo da vidimo loše stvari ali isto tako možemo da se pobrinemo da u svakoj situaciji vidimo nešto dobro.

Ukoliko stvari zaista krenu u lošem smjeru bolje je da ste više vremena proveli u lijepim mislima nego brinući. Takođe, kao optimista, trebalo bi da u svakoj kriznoj situaciji vidite priliku da rasteteučite. Zato se možete radovati čak i vašim neuspesjima jer će za vas predstavljati veliko iskustvoalat za učenje na putu do budućeg usp eha. Da li ste nekada sreli srećnog pesimistu? Posvetite se optimizmu i gledajte kako se svijet mijenja pred vašim očima.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *