Posle Crne Gore Rusi osvajaju Republiku Srpsku

Dodajte komentar

Posle investicionog buma u Crnoj Gori prošle decenije, Rusi izgleda, osvajaju Republiku Srpsku. Konzorcijumu ruskih firmi je zaključivanjem ugovora o zamjeni nepokretnosti između Vlade Republike Srpske i opštine Pale omogućeno da prošire ranije kupljenu parcelu na Jahorini.

Ovaj ugovor omogućuje ruskim investitorima da grade hotel od 20.000 kvadratnih metara, vrijedan 50 miliona KM (oko 25 miliona eura).

Ruski investitori su ranije kupili dio zemljišta i nekadašnji Dom “Mladost“, a sklapanjem ovog ugovora, koji se odnosi na neizgrađeno građevinsko zemljište koje se nalazi u obuhvatu Regulacionog plana posebnog područja Jahorina, omogućeno im je da prošire građevinsku parcelu i grade hotel.

Ističući da je zamjenom građevinskog zemljišta riješen dugogodišnji problem u obostranu korist, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da je izgradnja hotela najveća investicija na ovom području od završetka rata do danas iza koje stoji konzorcijum ruskih firmi.

Iz opštine Pale saopšteno je da je Kovačević ukazao da su efekti izgradnje hotela na Jahorini višestruki za Pale, jer će biti angažovana građevinska operativa, a da će nakon njegove izgradnje biti zaposleno 150 radnika sa ovih prostora.

Izvor: B92, Capital.ba

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *