Prihodi od Sea Dance-a između 15 i 20 miliona eura

Dodajte komentar

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, kazao je danas da je Crna Gora od Sea Dance festivala prihodovala između 15 i 20 miliona eura.

„Sea Dance festival se desio zahvaljujući tome što je CTU prvi stao u odbranu festivala zajedno sa Opštinom Budva. Danas, nakon što je Sea Dance doveo 110.000 turista iz 40 zemalja, Opština Budva i Crna Gora su prihodovale između 15 i 20 miliona eura. Najbolji dokaz koliko ljudi koji imaju ambiciju da rade za dobro ovoga naroda mogu da naprave veliku štetu, jeste kada rade nešto što ne znaju da rade.  Ne mogu Skupština Opštine i odbornici da imaju parametre i taj nivo znanja iz ovog našeg posla. Sigurno, oni su sa najboljom namjerom htjeli da uštede Opštini 500 hiljada eura, da bi se hvalili na sva zvona kako su uštedjeli – nisu dali lopovima da potroše 500 hiljada za Sea Dance. Srećom, Sea Dance se desio pa sada možemo da kažemo – da, uštedjeli bi 500 hiljada eura, ali bi na drugoj strani izgubili između 15 i 20 miliona eura – istakao je Radulović.

Kada su u pitanju rezultati ljetnje turističke sezone koja je u jeku, Radulović je kazao da je jun mjesec značajno bolji nego prošle godine, dok se jul može porediti sa 2013. godinom, prije svega po broju turista i po broju noćenja.

„Po novcu će biti možda nešto manje nego 2013. godine, jer sada treba mnogo više turista sa ovim cijenama da bi postigli finansijske efekte iz prethodnih godina“, objašnjava on.

Radulović je naglasio da se cijene neće mijenati, te da će na sezonu veoma dobru uticati dešavanja u Grčkoj.

„Podizanjem PDV-a sa 13 na 23 odsto Grčka postaje skupa destinacija i to će region da osjeti i da se u značajno većem broju okrene prema Crnoj Gori. Apelovao bih na sve da budemo skromni i umjereni i da ove godine radimo za sve iduće“, poručio je predsjednik CTU.

Izvor: Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *