Srpski turisti neće u Crnu Goru?

Dodajte komentar

Srpski turisti koji odustaju od puta u afričku zemlju, u kojoj je proglašeno vanredno stanje nakon terorističkog napada, sada hrle u Grčku i Tursku, dok se svega dva odsto odlučuje za Crnogorsko primorje.Veliki popusti

Da potražnja za Tunisom opada, potvrdio je za “Kurir” i Nikola Lukić, ambasador Srbije u toj zemlji, rekavši da je u petak sletjelo svega 25 Srba, dok je 119 otišlo.
– Hoteli su poluprazni, turista je sve manje. Ostaje da vidimo da li će naši građani doći doći sljedećeg petka i koliko njih, ali reklo bi se da odustaju od ove destinacije.

U turističkim agencijama takođe povlače ponude za sjevernu Afriku, ali to neće pomoći Crnoj Gori da spase sezonu.
– Interesovanje za Crnu Goru je slabo. Naši turisti više vole aranžmane u Turskoj i Grčkoj, u kojima, recimo, dobiju besplatan smještaj za drugo dijete ili 50 odsto popusta, dok u Crnoj Gori uglavnom moraju da plate punu cijenu. Takođe, turisti vole ol inkluziv uslugu kakvu dobijaju u Grčkoj i Turskoj. Plate je, dobiju pun komfor i više ni o čemu ne moraju da razmišljaju i brinu do kraja ljetovanja – kaže Mirjana Radojević, iz turističke agencije „Big blu“.

Na jaku konkurenciju Grčke i Turske i slabo interesovanje srpskih turista za Crnogorsko primorje nedavno je upozorio i Dragan Purko Ivančević, predsjednik odbora za turizam Privredne komore Crne Gore.
– Tržište regiona je veoma interesantno, ali turistički radnici Crne Gore moraju konačno da shvate da niko više neće doći na ljetovanje u Crnu Goru zato što voli Crnu Goru. Moramo se za to tržište boriti jedinim mogućim načinom, a to je da za najbolju cijenu obezbijedimo najkvalitetnije ljetovanje i tako pobijedimo konkurenciju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *