Ulcinjska rivijera: Početak sezone bolji nego lani

Dodajte komentar

Početak turističke sezone u Ulcinju bolji je nego prošle godine, kaže izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir-Mikan Zec. Mi u hotelima na Velikoj plaži imamo 1.000 kreveta i, u ovom trenutku, popunjenost 50 odsto veću nego lani. Što se tiče Ade Bojane, imamo 650 kreveta, nije potpuno popunjenja, ali jeste 20 odsto više nego lani”, kazao je Zec.

Ako ne bude nekih vremenskih neprilika, kao što je bilo prošle godine, a po najavama ne bi trebalo, očekujemo da ova turistička sezona bude uspješnija mnogo nego prošle godine” kazao je Zec za Radio Antena M.

Dugo se najavljivala gradnja akva parka u Ulcinju, koji je čak, prema najavama, trebalo da bude gotov tokom ove turističke sezone.

Sve se zakomplikovalo zbog vlasništva nad dijelom zemljišta.

“Sada je drugostepeni organ poništio odluku prvostepenog organa, očekujemo da to bude potvrđeno u korist Opštine Ulcinj i države, da ozbiljan investitor ne ode iz Crne Gore“, kazao je, za Antenu M, predsjednik opštine Ulcinj Fatmira Đeka.

Kao što je poznato, za izgradnju akva parka zainteresovana je turska kompanije Polin. Kakva je sudbina te investicije, neće se znati prije kraja turstičke sezone, kaže Đeka.

“Očekujemo da do septembra ili oktobra imati konačan odgovor o ovoj investiciji. Ja sam u kontaktu sa investitorom, oni su još tu”.

Prema najavi, u najatraktivniji akva-park u regionu biće uloženo preko pet miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *