UNIQA bilježi rast prihoda i premije u prvom kvartalu 2015. godine

Dodajte komentar

U prva tri mjeseca 2015. godine, UNIQA Insurance Group AG (UNIQA Group) ostvarila je profit iz redovnog poslovanja prije oporezivanja od 94 miliona eura, saopšteno je iz kompanije.

Konsolidovani profit (poslije oporezivanja i manjinskih interesa) iznosi 76,9 miliona eura.

UNIQA je postigla ovaj rast uprkos otpisima od otprilike devet million eura na obveznice sa pravnom prvenstva za koje garanciju daje the Federal State of Carinthia of Heta (ranije poznat kao Hypo Alpe-AdriaBank International) kao rezultat kašnjenja u otplati obaveza koji je izdala uprava austrijskog finansijskog tržišta (FMA) u martu.

“Ovaj rast i dobar početak 2015. godine je prije svega rezultat smanjivanja administrativnih troškova i boljih rezultata od investicija. Takođe postoji i pozitivan razvoj premije, iako nećemo sa ovim da nastavimo,u istom obliku u sljedećim kvartalima, jer nam nije cilj dalji rast jednokratne premije u životnom osiguranju u trenutnom okruženju. Uprkos istorijskom izazovu zbog niskih kamatnih stopa, dodatno pogoršanih time što je ECB kupovala obveznice i krhkom ekonomskom razvoju u pojedinim djelovim Evrope, mi se i dalje držimo naših ambicioznih planova za zaradu u 2015. godini”, kazao je izvršni direktor UNIQA-e Andreas Brandstetter.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *