Societe Generale Montenegro donirala osnovnim školama priručnik za unapređenje nastave

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro donirala je svim osnovnim školama u Crnoj Gori priručnike za unapređenje nastave sa talentovanim i darovitim učenicima, izdanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Ovi priručnici treba da pomognu nastavnom kadru u prepoznavanju talentovanih učenika, u praćenju i evaluaciji dostignuća učenika. Banka je prepoznala potrebu da se podrži razvoj talentovanih učenika u obrazovnom sistemu jer su oni temelj bržeg i uspješnijeg društvenog razvoja.

« Priručnik je nastao na temelju razmišljanja o tome kako da se postojeće stanje pristupa i podrške darovitim učenicima u našim školama unaprijedi. Ovo je prvi priručnik ovog tipa kod nas, ali i u okruženju », kazala je direktor Zavoda za udžbenike Zoja Lalović.

U Priručniku su dati i upitnici za nastavnike, učenike i roditelje koji se mogu koristiti u procesu identifikacije darovite djece, kao i tabelarni pregledi tipova darovitih učenika, vidova podrške, obrazovnih potreba i mogućih problema u školovanju darovitih.

Ova donacija, koju je Banka realizovala u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica, samo je jedna od akcija kojima se teži dati podrška obrazovnom sistemu u Crnoj Gori. Do sada je Societe Generale banka Montenegro već donirala prve inkluzivne stimulativne sobe u pet osnovnih škola u Podgorici i više od 800 priručnika za rad sa djecom biće distribuirano osnovnim školama kako bi spremno dočekale početak nastave naredne školske godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *