Direktor se odrekao plate u kešu

Dodajte komentar

Izvršni direktor avio-kompanije American Airlines Doug Parker dobrovoljno se odrekao plate u gotovini i biće plaćan samo u dionicama kompanije.

Parker (53) je u pismu upućenom svojim zaposlenima poručio da njegov potez oslikava povjerenje koje ima u šanse za rast najveće svjetske avio-kompanije, piše Bloomberg.

Prema novom sporazumu, 54 odsto Parkerove plate u akcijama biće povezano sa usjpehom u poslovanju firme.
“Poruka koju direktor šalje jeste ta da je spreman da dijeli eventualne uspjehe i neuspjehe sa akcionarima firme”, smatra direktor konsultantske kuće iz Hjustona Longnecker & Associates Kevin Kuschel.

Parker je tako postao peti po redu direktor jedne od kompanije čije akcije ulaze u sastav indeksa S&P 500 koji je izabrao da bude plaćen u dionicama.

Preostala četvorica su Mark Zuckerberg iz Facebooka, Rich Kinder iz Kinder Morgan inc, Larry Page iz Googlea i Kosta Kartsotis iz grupe Fossil.

American Airlines je prošle godine ostvario rekordan profit od 2,9 milijardi dolara, a prognoze su da će taj rezultat ove godine biti nadmašen.

Akcije kompanije su, pod palicom Parkera, više nego udvostručene od 2013. i spajanja te kompanije sa konkurentom US Airways. Parker je u 2014. primio platu od 12,4 miliona dolara, od čega mu je 40 odsto isplaćeno u gotovini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *