Blokirani građani uskoro postaje politička stranka

Dodajte komentar
Udruženje “Blokirani” u četvrtak je najavila kako će svoju borbu za prava blokiranih i obespravljenih građama uskoro nastaviti kao politička stranka, najavljujući svoj izlazak na iduće parlamentarne izbore.

“Mi smo odlučni u cilju da spriječimo dalje finansijsko i političko nasilje nad građanima, da onemogućimo legalnu pljačku površne industrije i dalje propadanje onoga što se mnogi od nas tek sjećaju kao ‘normalnog života’ kakvog zaslužuju vrijedni i skromni, ponekad previše tihi, građani Republike Hrvatske. Mi ćemo nastaviti da budemo njihov glas. Borbu Blokiranih uskoro ćemo preseliti na nove frontove, briga za obespravljene ne završava na ovome. Uruženje Blokirani uskoro će postati politička stranka, i najavljujemo svoj izlazak na sljedeće nacionalne izbore”, navode iz udruženja u saopštenju.

“Blokirani mora nastaviti boriti se za prava blokiranih i obespravljenih građana Republike Hrvatske koje ovo udruženje zastupa i za čije se interese bori. Više nema nikakve nade da ova Vlada živi život Hrvatske”, poručuju iz udruženja.

Želja im je, dodaju, da se glas blokiranih i obespravljenih čuje i u Saboru te na sjednicama Vlade i u svim javnim institucijama Hrvatske i EU, odnosno da obespravljeni hrvatski građani imaju snažnu zaštitu na koju se uvijek mogu osloniti i unutar sistema.

“Ne želimo da dopustimo da se više iko u Hrvatskoj blokira, kamatari, objesi na stub srama i ostavi bez pomoći i zaštite. I da sve to mirno i bezosjećajno posmatraju Hrvatski sabor i hrvatska Vlada”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *