Veliko okupljanje preduzetnika u Dubrovniku

Dodajte komentar

U Dubrovniku će, 27. i 28. marta 2015. godine biti održan Regionalni samit  preduzetnika Jugoistočne Evrope – pod nazivom „300 najboljih“ i završne svečanosti dodjele nagrada i priznanja  „Stvaraoci za stoljeća “ najzaslužnijim za razvitak poduzetništva, čijji je jedan od laureata i portal BANKAR.ME.

Krajnji i opšti cilj projekta Regionalni samit prduzetnika „300 najboljih“ je, naglašavaju organizatori, promovisati ogroman značaj preduzetništva za ekonomski i sveukupan društveni razvoj te doprinijeti razvoju poduzetništva.

Regionalni samit preduzetnika „300 najboljih“ predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, dirketno ili indirektno, doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o preduzetništvu. Samit će, u Dubrovniku, na jednom mjestu okupiti osobe koje predvode ekonomski i društveni razvitak, koje u svaki privredni i ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode… da druge motiišu na stvaralački rad.

Oko 120 učesnika Samita razgovaraće dva dana o budućnosti preduzetništva i mogućnostima njegovog unaprjeđenja a biće usvojen i tekst Povelje za razvitak preduzetništva koja će predstavljati osnov buduće promocije interesa i ciljeva preduzetnika na prostorima Jugoistočne Evrope.

Paralelno sa Samitom, biće održane i završne svečanosti dodjele nagrada i priznanja  „Stvaratelji za stoljreća“ najzaslužnijim za razvitak preduzetništva na području Jugoistočne Evrope. Osnovni cilj Projekta„ Stvaratelji za stoljeća“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi,  kao i  usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sjutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati,  temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

„Da bi se postigao konačan cilj za 2014. godinu i dodijelile Nagrade i Priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ zaista najzaslužnijim, organizatori su prošli dug put i realizovali zahtjevnu i krajnje transparentnu proceduru – što nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja ističe kao posebnu vrijednost“ – naglasio je prof. dr Siniša Zarić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, inače zamjenik predsjednika Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“.

O tome govore sljedeći statistički podaci:

  • Proces animiranja predlagača, predlaganja kandidata te odlučivanja o laureatima trajao je 20 mjeseci (od 06. 2013. do 20. 01. 2015. godine);
  • U procesu predlaganja kandidata učestvovalo je 186 predlagača iz 9 zemalja;
  • Predloženo je 340 kandidata iz 9 zemalja;
  • 12-očlani međunarodni nezavisni Komitet, koji je odlučivao o laureatima, sastavljen je od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i preduzetništvo iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH i Makedonija);
  • Predlozi i obrazloženja kandidata koji su ušli u uži izbor prezentovani  su na 137 stranica teksta;
  • Komitet je, od 340 kandidata, odabrao i nagradio 63 najbolje pravne i fizičke osobe najzaslužnije za razvoj preduzetništva u Jugoistočnoj Europi.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *