Stižu li besplatni pozivi preko Facebooka?

Dodajte komentar

Nakon besplatnih poziva u Messengeru u Facebook stiže i aplikacija Telefon. Nasumično odabrani Facebook Android korisnici dobijaju poruku da instaliraju i testiraju Phone aplikaciju za Facebook.

Ova aplikacija radi samo sa Facebookom, prikazuje ko zove i ako u telefonu postoje blokirani brojevi automatski blokira te pozive, prenosi Mondo.

Korisnici koji su isprobali aplikaciju kažu da se ona ne instalira u Android telefona kao aplikacija, nego kao dio Facebooka, zamjena je za brojčanik i omogućava korisnicima da vide vše informacija o pozivaocima – vjerujemo da misle na dodatne FB informacije.

Nažalost, Facebook nije želio da komentariše detalje oko Phone aplikacije, ali neki internet portali kažu da je ovo još jedan od načina da Facebook u pozadini sakuplja informacije o nama, našim navikama i podacima koje razmjenjujemo sa osobama sa kojima se čujemo.

Istinu ćemo znati kad Facebook objavi više detalja o Phone aplikaciji, kao i da li će ona možda biti novi način komunikacije između Facebook prijatelja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *