Više američkih turista u Hrvatskoj zbog jakog dolara

Dodajte komentar
Jaki dolar za turizam dolazi kao naručen. Osim što Hrvatska Amerikancima postaje jeftinija onoliko koliko je dolar ojačao, sve se događa nakon mjeseci intenzivne promocije Hrvatske u toj zemlji, piše Večernji.hr.

– Na više Amerikanaca računali smo i prije ovakvog razvoja događaja s dolarom. Posjete iz te zemlje posljednjih nekoliko godina raste. Slično je i s Kanadom pa su Amerikanci i Kanađani već lani našem turizmu donijeli gotovo milion noćenja. U međuvremenu smo snažno pojačali aktivnosti na tom tržištu, dobili uistinu puno pažnje, pogotovo akcije vezane uz Super Bowl, kada smo trenera pobjedničke ekipe, koji je hrvatskog porijekla, pozvali na ljetovanje u zemlju predaka. Jaki dolar sada može samo dodatno pomoći – kaže ministar turizma Hrvatske Darko Lorencin, koji podsjeća da kreću i direktni avioletovi iz Toronta za Zagreb.

Zadovoljni su i hotelijeri, koji priželjkuju da sve brojniji Amerikanci možda nadomjeste i manjak Rusa.

– Jednostavno, s jakim dolarom Amerikancima postajemo povoljniji, a onda i konkurentniji – kaže Željko Miletić, direktor hotela Lapad u Dubrovniku, koji je tradicionalno omiljena destinacija američkih turista.

– Jaka je i funta, tako da isto vrijedi i za britanske goste. Rusa će opet biti znatno manje te i te kako trebamo svakog novog gosta – zaključuje Miletić.

Hrvatsku je, inače, lani posjetilo nešto više od 266.000 turista s američkim pasošem, 17% više nego godinu prije, a nastavi li taj trend u 2015., moglo bi ih biti barem 30.000 više.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *