U julu masovna otpuštanja u Srbiji

Dodajte komentar

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički najavila je danas da će od jula početi otpuštanja u javnom sektoru, ali da za sada ne može da kaže koliko će ljudi biti otpušteno.

Udovički je navela da će do početka maja biti usvojen program i zakon koji će predvidjeti koliko zaposlenih može da bude u sistemu i odrediti okvire da bi se krajem juna, kao što je predviđeno aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, „u to krenulo ozbiljnije“.

„Precizan broj će se znati tokom rada na svakoj organizacionoj jedinici“, rekla je Udovički novinarima i dodala da je prirodni odliv radne snage do sada bio veći nego što je planirano, te da će biti potrebna manja otpuštanja.

Prema njenim riječima, program racionalizacije biće takav da se prvo utvrdi gdje postoje viškovi, tako da smanjenje broja zaposlenih neće smanjiti efikasnost rada javne uprave, već će je poboljšati.

Udovički je ocijenila da je nedavno uvedeni sistem „diliveri junit“, koji rješava problem nedostatka planiranja u vladi, veoma koristan za rad ovog resora, odnosno da se pokazao koristan kada je u pitanju komunikacija među ministarstvima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *