Meksiko: Oteti zaposleni Koka-kole

Dodajte komentar

Deset ljudi povrijeđeno u napadu na kancelarije Koka-kole u gradu Čilpansingo na jugu Meksika, dok su dva zaposlena u toj kompaniji oteta.

Vlada države Gerero saopštila je da su demonstranti kasno sinoć bacali “molotvoljeve koktele” od kojih je jedan policajc zadobio opektine, prenio je Asošiejtid pres.

Kako se navodi, još tri policajca su povrijeđena, kao i dva novinara i četiri demonstranta.

Kamioni za isporuku Koka-kole oteti su u septembru prošle godine tokom protesta zbog nestanka 43 studenta, kada je čitav njihov sadržaj ukraden, piše britanski “Gardijan”.

Lokalni mediji izvještavaju da je kompanije podnijela tužbu protiv lopova koja je dovela do toga da u neki od demonstranata uhapšeni.

Iz meksičke kompanije koja puni flaše Koka-kole nisu željeli da daju komentare, ističe britanski “Gardijan”.

Međutim, prema navodima španska agencija EFE incident je počeo kada su uhapšena trojica nastavnika koji učestvuju u višemjesečnom protestu. Oni su uhapšeni pošto se Koka-kola žalila da demonstranti pljačkaju njene kamione.

Pošto su čuli vijest o hapšenju, 40 nastavnika je kamionetima otišlo do obližnje fabrike Koka-kole i zarobili dvojicu radnika, za koje neki mediji navode da su visoki pripadnici uprave.

Policija je potom pokušala da oslobodi otete radnike Koka-kole, ali se povukla pošto je izbilo nasilje.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *