Promjene u Upravi Erste bank AD Podgorica

Dodajte komentar

lzvršni direktor Erste bank AD Podgorica Predrag Lalović odlučio je da nastavi karijeru izvan Banke, a na tom mjestu će ga Odlukom Odbora direktora zamijeniti Aleksandra Radić, članica Uprave i izvršna direktorka za upravljanje rizicima Sparkasse Bank Makedonija AD Skopje. Gospodin Lalović će napustiti Banku 31. marta 2015.

Lalović je značajno doprinio snažnim i rastućim rezultatima kao i strateškom pozicioniranju Erste banke kao jedne od vodećih i najuspješnijih banaka na tržištu. Od izuzetnog značaja je njegov doprinos u procesu preobražaja banke isključivo fokusirane na mikrofinansije ka sveobuhvatnoj banci, podjednako usmjerenoj ka pružanju najboljih proizvoda i usluga kako privredi tako i građanima.

“Istinski cijenimo sve što je gospodin Lalović uradio tokom svoje karijere u Erste banci, pomažući da postignemo rezultate kojima se svi ponosimo. Odigrao je značaju ulogu u kreiranju pozicije na kojoj je Erste bank AD Podgorica danas i zahvaljujemo mu na tome. Želimo mu sve najbolje u budućoj karijeri”, rekao je Reinhard Ortner, predsjednik Odbora direktora, Erste bank AD Podgorica.

Aleksandra Radić trenutno se nalazi na poziciji člana Uprave i izvršne direktorke za upravljanje rizicima Sparkasse bank Makedonija AD Skopje, u koju je došla 2011. godine. U periodu od decembra 2012. do juna 2013. obavljala je dužnost predsjednice Uprave banke. Od 2007. do 2011. bila je na poziciji direktora Sektora Upravljanja rizicima u Erste banci Srbija. Imenovanje gospođe Radić će biti predmet odobrenja Centralne banke Crne Gore. Očekuje se da funkciju izvršnog direktora nadležnog za Sektor finansija i Sektor upravljanja rizicima u Erste bank AD Podgorica kao i odgovornost za Službu ljudskih resursa i Službu pravnih poslova, preuzme od 1. maja 2015.

“Izuzetno uspješni profesionalni rezultati u Mekedoniji, a ranije i u Srbiji, učinili su gospođu Radić najboljim kandidatom za preuzimanje pozicije u Upravi banke u Crnoj Gori. Pošto imamo veoma ambiciozne planove za budućnost našeg poslovanja u Crnoj Gori, uvjereni smo da će njeno imenovanje biti dodatna vrijednost i snažna podrška dugoročnom i trajnom uspjehu Banke na tržištu”, zaključio je godpodin Ortner.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *