Kinezi u borbi protiv Uber taksija

Dodajte komentar

Kineske dvije glavne aplikacije za pozivanje taksija, Didi i Kuaidi, objavile su plan spajanja. Kuaidi, sa sjedištem u Hangzhou i Didi, sa sjedištem u Pekingu, zadržaće svoje vlastite brendove i poslovanje.

Iz obje kompanije vijest o spajanju stigla je za vikend. Kao dio sporazuma, izvršni direktori obje kompanije djelovaće zajedno u novoj kompaniji, a smatra se kako će novo poslovanje vrijediti oko 6 milijardi američkih dolara.

Li Min, portparol sjedinjenog poslovanja, rekao je kako njihovo spajanje znači rast tržišta.

“Povrh svega, obje kompanije imaju istu perspektivu na tržištu aplikacija za pozivanje taksija. U stvari, pregovarali smo jedni s drugima nekoliko puta. No ovaj put, naš proces pregovora išao je veoma glatko. Trebalo nam je oko tri nedelje za dogovor. U ovom trenutku ne možemo otkriti ulog svake strane, no obje strane će zadržati svoje identitete brenda.”

Didi i Kuaidi, iza kojih stoje kineski internet divovi Tencent i Alibaba, bili su uključeni u bitku s cijena s ciljem privlačenja korisnika prethodnih godina, gdje su obje strane nudile velike popuste i podsticaje putnicima i vozačima, prenosi CRI.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *