Kako da te primijete na radnom mjestu?

Dodajte komentar

Ponekad nije dovoljno samo dolaziti na posao i obavljati svakodnevne radne zadatke. Ukoliko želite da preuzmete neke zanimljive projekte ili se nadate unapređenju, morate se na neki način istaći.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da budete primijećeni:

Sve što radite, odradite izvrsno

Ako zadatke obavljate osrednje i prosječno, nećete biti primijećeni. Da biste se istakli ili došli do željenog unapređenja, morate svakodnevno obavljati izvrstan posao.

Volontirajte

Volontirajte na projektima ili zadacima u kojima vaše sposobnosti mogu pomoći ostalim zaposlenima. Tako ćete brzo zapeti za oko nadređenima.

Sa svima budite u dobrim odnosima

Prema svima budite pristojni. Čak i prema onima koji vam nisu pretjerano simpatični.

Pomažite kolegama

Ne morate čekati da neko od vas zatraži pomoć. Ponudite se kolegama ako vam se učini da bi vaši savjeti mogli biti od koristi. Pritom nemojte očekivati nešto za uzvrat.

Postanite stručnjak – u bilo čemu

Kada naiđu na problem koji im se čini nerješivim, ljudi se obraćaju stručnjacima. Razmislite u čemu ste najuspješniji i to dovedite do savršenstva. Nakon toga volontirajte na projektima koji će svima pokazati koliko ste stručni.

Dokazujte da ste vrijedni kompaniji

To nije jednokratan zadatak. Svaki dan na poslu morate dokazivati da ste bitni za kompaniju.

Kreirajte plan za vlastitu karijeru i predstavite ga nadređenima

Ne zaboravite da je vaša karijera samo vaša odgovornost. Definišite sopstvene želje, razvijte plan i podijelite te informacije sa svojim nadređenima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *