Od Sozine 7,2 miliona eura

Dodajte komentar

Prihod Monteputa od tunela Sozina za prošlu godinu iznosio je 7,2 miliona eura, a, prema finansijskom planu preduzeća, za tekuću godinu je planirano da se od tog infrastrukturnog objekta prihoduje još toliko. Ovi podaci navedeni su i finansijskom izvještaju za prošlu i planu za narednu godinu, koji je Vlada usvojila na poslednjoj sjednici.

Ukupno realizovani bruto prihod za 2014. godinu iznosio je 7,3 miliona eura, od čega je prihod od naplate putarine iznosio 7,2 miliona eura. U odnosu na realizovane prihode u uporednom ieriodu 2013. godine prihod je veći za 0,5 odsto. Ukupni rashodi za prošlu godinu iznosili su 4,9 miliona eura, piše u izvještaju.

Monteput planira da u ovoj godini ostvari ukugše prihode sa PDV-om od 7,4 miliona eura, a nakon plaćanja obaveza firmi raspolagaće sa neto prihodom od 6,2 miliona eura piše u planu za tekuću godinu.

Vlada je u okviru Monteputa formirala poslovnu jedinicu za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar Boljare, kojim su definisana prava i obaveze zaposlenih ali i način rada.

Sve će se finansirati iz prihoda Monteputa, a procijenjeni troškovi u 2015. godini iznose 1,2 miliona euranavedeno je u dokumentu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *