Viz er izlazi na Londonsku berzu

Dodajte komentar

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz er planira inicijalnu javnu ponudu na Londonskoj berzi.

Kompanija očekuje da će ponudom pribaviti 150 miliona eura u cilju finansiranja razvojnih planova.

Viz er je i prošle godine namjeravao da izađe na berzu u Londonu i na prodaju ponudi akcije vrijedne 200 miliona eura, ali je u junu odustala od toga zbog turbulencija u avio-sektoru, prenosi Rojters.

Viz er navodi da će na berzu izaći u toku prvog kvartala, ne precizirajući koliko akcija će ponuditi, niti njihovu cijenu.

Kompanija dodaje da u narednom periodu očekuje značajan rast poslovanja, budući da sve više ljudi u centralnoj i istočnoj Evropi koristi avio-prevoz, a prisustvo niskotarifnih kompanija je manje nego u zapadnoj Evropi.

Viz er planira da uveća flotu “erbasa” na 85 sa 54 u 2017. Kompanija je u poslovnoj godini zaključno sa martom 2014. ostvarila prihode od milijardu eura i neto profit od 89 miliona, gotovo trostruko više u odnosu na prethodnu godinu.

Flota Viz era, najveće niskotarifne avio-kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, leti iz 19 baza, povezujući 110 odredišta u 38 zemalja. U Viz eru radi oko 2.200 vazduhoplovnih profesionalaca, a prošle godine su prevezli 15,8 miliona putnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *