Englezi postali vlasnici firmi u regionu

Dodajte komentar

Mid Evropa partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisao je sporazum o preuzimanju firmi Denjub fuds fup BV i Clates Holding BV (DFG), saopšteno je iz tog fonda.

U vlasništvu DFG su srpske kompanije Imlek, Mlekara Subotica, Bambi i Knjaz Miloš, kao i mljekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Finansijski podaci transakcije nijesu saopšteni, kako prenosi Tanjug, a zaključivanje transakcije očekuje se u prvoj polovini ove godine, saopšteno je iz DFG.

– Akvizicija Denjub fudsa pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji i regionu, nakon veoma uspješne investicije u SBB -Telemaks grupi, izjavio je Robert Knor, partner Mid Evrope, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

Direktor u Mid Evropi Andrej Babače, koji je predvodio izvršenje transakcije, naglasio je da je Denjub fuds grupa vlasnik najpopularnijih i najprepoznatljivijih maloprodajnih brendova u Srbiji i regionu.

Sa više od 400 miliona eura ukupnog prometa u 2014. godini, Denjub fuds grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mlijeka i mliječnih proizvoda, konditorskih artikala, mineralne vode i energetskih pića, a ta grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

Mid Evropa partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sjedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od osnivanja 1999. godine, Mid Evropa partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde eura. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemaks grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *