Dodijeljene nagrade za doprinos turističkoj ponudi Crne Gore – “Wild Beauty Award 2014”

Dodajte komentar

Deseta jubilarna godišnja nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore “Wild Beauty Award 2014”, dodijeljena je danas u hotelu Lipka u Kolašinu. Za najbolji hotel proglašen je hotel “Regent” Porto Montenegro.

Ovo prestižno nacionalno priznanje dodjeljuje se pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, a u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Dodijeljeno je ukupno 17 priznanja i 12 pohvala pojedincima i organizacijama za doprinos turizmu.

Za najbolji hotel proglašen je Boutigue hotel “Regent” Porto Montenegro.

Najbolji novi hotel u primorskom dijelu Crne Gore proglašen je hotel Castellastva u Petrovcu,  a najbolji hotel u sjevernom i centralnom dijelu države je bjelopoljski hotel “Franca”.

Za najbolje etno selo proglašen je “Eko katun Vranjak” u Kolašinu, a u ovoj kategoriji pohvaljuju se i Eko katun “Grebaje” u Plavu i seosko domaćinstvo “Kuća Kljajića” u Beranama.

Hotelsko turističko preduzeće sa najboljom novom ponudom i doprinosu turizmu je kompanija “Uniprom”.

Za najbolju turističku agenciju proglašena je budvanska “Kompas Montenegro”.

Za najbolji projekat -kampanju koji je doprinio promociji turističke ponude Crne Gore proglašena je kampanja “Za još ljepšu Utjehu”. U ovoj kategoriji pohvaljuje se projekat “Ljudi sa prokletih planina“, Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije.

Najbolja turistička manifestacija je “Lake fest” u Nikšiću, a pohvaljuje se manifestacija “Biramo najbolje u turizmu“, LTO Podgorica

Stari Bar je dobio priznanje za najbolje turističko mjesto, lokalitet i naselje.

Takođe, za poboljšanje aviodostupnosti i doprinos promociji Crne Gore pohvaljuju se kompanije: Montenegro Airlines i Turkish Airlines.

Turistička agencija sa najboljim rezultatima u valorizaciji ponude kontinentalnog i planinskog dijela Crne Gore je “Montenegro Adventures“ iz Podgorice. U ovoj kategoriji pohvaljuje se preduzeće “Gardašević“ iz Nikšića.

Turističko preduzeće, odnosno agencija sa najboljim rezultatima u oblasti MICE turizma je “Congress Travel“ iz Podgorice. U ovoj kategoriji pohvaljuje se “Talas M“ iz Budve.

U kategoriji najbolja plaža pohvaljuju se “Sveti Toma“ iz Bečića, “Club Riviera“ iz Njivica.

Najbolji turistički web site- nagrada autoru za vizuelni identitet je www.tivat.travel.

Najbolji medij (autorsko djelo/autor) koji je doprinio popularizaciji i kreiranju svijesti o značaju održivog turizma u Crnoj Gori je emisija TVCG „Montenegro all in one“. U ovoj kategoriji pohvaljuju se emisije “Čudesna Crna Gora“, TV Vijesti i “Mediterraneo“, TV Budva.

Najatraktivnija turistička ponuda (specifična atrakcija) je izložba “Transformersi osvajaju Podgoricu“, autora Danila Baletića.

Najbolji novi investicioni projekat iz oblasti turizma je “Portonovi“.

Za poseban doprinos i podršku manifestacijama tokom godine nagrađen je “LTO Budva“.

Event godine je “Sea Dance Festival“, Budva

Nagradu za najbolji hotel uručio je predsjednik Crne Gore Filp Vujanović, dok su ostale nagrade i priznanja uručili pretstavnici vodećih turističkih organizacija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *