Miroslav Hiršl novi direktor Societe General Montenegro banke

Dodajte komentar

Na mjesto glavnog izvršnog direktora Societe Generale banke Montenegro danas je imenovan Miroslav Hiršl. Dosadašnji glavni izvršni direktor, Branka Pavlović, bila je na ovoj poziciji od septembra 2009. godine. Pavlović će nastaviti svoj angažman u okviru Societe Generale grupe, na poziciji predsjednika Odbora direktora u Ohridskoj banci u Makedoniji.

Kako se navodi u saipštenju banke, Hiršl je rođen u Češkoj. Završio je akademske studije Međunarodne trgovine i bankarstva na Ekonomskom Univerzitetu u Pragu. Postdiplomske studije završio je u Školi za bankarstvo u SAD-u, država Kolorado.

Hiršl je svoju profesionalnu karijeru započeo 1996. u „Komerčni banci“, jednoj od vodećih banaka na češkom tržištu, koja je kasnije postala dio Societe Generale grupe. Radio je na različitim menadžment pozicijama u prodajnoj mreži kao i u centrali banke, kako u radu sa građanima tako i u korporativnoj oblasti.

U 2006. se pridružuje kompaniji ’’Modra pyramida’’, najvećem ogranku „Komerčni banke“ i velikoj specijalizovanoj banci sa fokusom na stambeno finansiranje i i finansijsko savjetovanje. Počeo je svoj angažman kao direktor komercijalnog sektora, a posljednjih nekoliko godina je bio na poziciji potpredsjednika Upravnog odbora i prvi zamjenik generalnog direktora.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *